Oplossingen voor toegankelijk maken van woningen, gebouwen en buitenruimtes

Wilt u vrij kunnen bewegen waar u ook maar gaat of staat? Met de producten van Aleidis wordt vrij kunnen bewegen een stuk gemakkelijker.

Wat betekent vrij bewegen?

Vrij bewegen betekent voor ons mee kunnen doen. Zo veel mogelijk mee kunnen doen met de dagelijkse activiteiten die voor mensen zonder een beperking de normaalste zaak van de wereld zijn. Naar het werk, naar school, het huis in en uit, met de scootmobiel op pad, uit eten en op vakantie. De gewone dingen buitenshuis. 
Maar vrij bewegen is niet alleen buiten, maar ook binnen. Thuis of op het werk. Drempelloos verplaatsen, naar het toilet kunnen, zelf op kunnen staan en gaan zitten vanuit uw stoel, langere tijd in de keuken staan, een kopje zetten voor vrienden. Allemaal dingen die meedoen vanzelfsprekend maken.

Onze producten

Voor toegankelijkheid en dus het vrij kunnen bewegen in en om de woning, op het werk, in (openbare) gebouwen en in de buitenruimte leveren wij een breed scala aan hulpmiddelen. Hulp bij drempels, extra houvast of de stalling van scootmobielen, een greep uit de oplossingen die de bewegingsvrijheid vergroten. Kijk voor de mogelijke oplossingen direct op de website van www.q-netics.nl en www.pakpaal.nl.

Onze maatwerk oplossingen

Soms volstaat een standaard oplossing om een gebouw of de buitenruimte toegankelijk te maken. Echter, de praktijk is weerbarstig. Een maatwerk oplossing is vaak de enige mogelijkheid. De meeste van onze producten voor toegankelijkheid kunnen wij volledig op maat, afgestemd op uw situatie of die van uw klant maken. Opritten, drempelhulpen, hellingbanen, balkonverhogingen en galerijverhogingen, allemaal kunnen wij ze voor u of uw klant maat maken. In overleg met u komen wij bij u inmeten, of meet u het zelf in. Daarna krijgt u van ons een passend voorstel en is de keuze aan u.

Onze klanten voor vrij bewegen en toegankelijkheid

De vraag voor toegankelijkheid komt doorgaans vanuit de gebruiker. De locatie van de te plaatsen oplossing en de situatie van de gebruiker bepalen de route waarmee de oplossing uiteindelijk geplaatst worden. Dat kan via meerdere routes. Hieronder treft u een overzicht van de gebruikelijke routes van onze producten naar de eindklant.

Bij nieuwbouw en renovatie moeten gebouwen volgens het Bouwbesluit toegankelijk worden opgeleverd. Heeft u vraagstukken over het toegankelijk maken van een van uw projecten? Of voert u namens uw gemeente werkzaamheden uit in het kader van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning)? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

Met een vergrijzende bevolking ontstaat er steeds meer behoefte aan drempelloze wooncomplexen. Bij oudbouw is dit doorgaans alleen op te lossen door het integraal verhogen van de galerijvloeren en balkonvloeren. Onze houtcomposiet oplossingen bieden daarbij de ideale oplossing voor balkons en galerijen. Inpandig kunnen we drempels voorzien van drempelhulpen. Wilt u dat wij komen kijken hoe wij uw wooncomplex drempelloos kunnen maken? Neem dan contact met ons op.

Vanzelfsprekend langer thuis wonen! Dat is waar wij diverse oplossingen voor bieden om dat mogelijk te maken. Wij leveren direct aan gemeenten, of wij plaatsen onze oplossingen in opdracht van de gemeente direct bij de mensen thuis. Bent u verantwoordelijk voor de uitvoer van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning)? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Bent u in opdracht van gemeenten of verzekeraars belast met de uitvoer vnan de WMO of WLZ? Dan bent u bij ons aan het juiste adres voor oplossingen voor toegankelijkheid. Drempelhulpen, opritten, de Pakpaal? Wij leveren het direct aan u, of plaatsen het direct op locatie bij de uw klant. Wilt u weten hoe wij u verder kunnen helpen? Neem dan contact met ons op.

Wilt u uw bedrijfsgebouwen toegankelijk maken? Of het nu gaat om een productiehal, werkplaats, kantoren, winkel of restaurant, wij zorgen dat uw vastgoed altijd goed toegankelijk is zonder afbreuk te doen aan de esthetiek. Wilt u weten hoe wij uw gebouwen optimaal toegankelijk kunnen maken? Neem dan contact met ons op.

Een hoge drempel, een paar treden bij de voordeur, dorpel binnenshuis of extra houvast bij uw stoel, bed, toilet of douche? Wij hebben voor u de oplossing. Bekijk op de website van onze dochteronderneming Q-netics wat de mogelijkheden zijn. Hier kunt u ook direct een offerte aanvragen. Ga naar www.q-netics.nl.

Hoewel ergotherapeuten en behandelaars niet zelf producten bij ons af zullen nemen, hebben zij wel een belangrijke rol om onze producten bij de eindklant te krijgen. Bent u als ergotherapeut of behandelaar (huisarts, specialist) betrokken bij het langer thuis kunnen wonen van een client of werkt u in een zorginstelling, dan is het van belang om goede kennis te hebben van beschikbare producten. Wilt u meer weten over onze producten die bij kunnen dragen aan het welzijn van clienten, al dan niet in eigen huis, neem dan contact met ons op.

Smeets Bouw
Raymond Passen

Smeets Bouw

“Via Woningstichting Servatius zijn wij in contact gekomen met Q-Netics. Voor ons een nieuwe partij, dat is even wennen. Maar het was vanaf de start al direct prettig samenwerken: de afstemming voor het project, het aanleveren van de materialen en afspraken worden nagekomen…”

Voor iedere klant de juiste oplossing

De oplossingen voor toegankelijkheid worden gemaakt in Sliedrecht bij onze dochteronderneming Q-netics. Met een modern machinepark maken we vrijwel alle producten en onderdelen zelf. Daarnaast produceren we ook diverse onderdelen en halffabrikaten van hout en plexiglas voor onze zusterbedrijven in Geffen, Borne en Capelle aan den IJssel.

“Als wij eindklanten bellen voor een afspraak om binnen twee weken in te meten en een drempelhulp te plaatsen willen ze ons vaak niet geloven. Prachtig als klanten dan binnen twee weken ontroerd opbellen om te vertellen dat ze eindelijk weer naar buiten kunnen.”

Kirsten Ridderhof, binnendienst

Neem contact op

Wij staan u graag te woord! Vul het formulier in of zie hieronder onze contactgegevens.

Scroll naar boven