Ambachtelijk met een persoonlijke benadering

Om meedoen vanzelfsprekend te kunnen maken streven wij altijd naar de hoogste kwaliteit. Daarom fabriceren wij vrijwel alle producten en onderdelen in eigen huis. Altijd in nauw overleg met de klant.

Aleidis, van vijf bedrijven naar één

Tot eind maart 2024 was u gewend om zaken te doen met Hepa Care, Q-netics, Zorgmetaal, Keizer Stoffeert en Calypso Meubelstoffering Capelle. Deze vijf bedrijven vielen al geruime tijd onder Aleidis en met deze bedrijven willen wij een breed portfolio aan hulpmiddelen en onderdelen daarvan in de markt zetten, aansluitend op onze missie en visie. Dat kan – vinden wij – het beste onder één label: Aleidis.

Eén Aleidis, met een kleine uitzondering. Q-netics blijft voorlopig Q-netics heten. Onze productlabels houden ook de naam zoals u gewend bent, we voegen daar alleen ons merk aan toe. Zo kunt u nog steeds bij gewoon terecht voor de “Aleidis Pakpaal” en de “Aleidis Nuage”.

Wat gaat u hiervan merken? Zo min mogelijk. De vestigingen waar u zaken mee doet, de medewerkers waar u contact mee heeft, ze blijven dezelfde. Aan onze missie en visie verandert niks. Deze kunt u hieronder lezen.

Aleidis in het kort

Voor mensen met een beperking is keuzevrijheid lang niet altijd vanzelfsprekend. Aleidis ontwikkelt en produceert hulpmiddelen en onderdelen daarvan, die bijdragen aan vrijheid, comfort en veiligheid van mindervaliden. Zodanig dat meedoen in de maatschappij voor mindervaliden net zo vanzelfsprekend wordt als voor ieder ander! Met de wensen en behoeften van onze klant én de eindgebruiker voorop!

Geschiedenis

Aleidis is ontstaan vanuit de overtuiging iets te willen betekenen voor een ander, een maatschappelijke bijdrage leveren. En dat door vakmensen die met hun ambacht en creativiteit de beste hulpmiddelen kunnen maken.

Oprichter Maarten van Hest stapt in 2019 in bij Hepa Care in het Noord-Brabantse Geffen. Een bedrijf gericht op revalidatiestoffering van onder andere onderdelen van bedden, rolstoelen, positionering en spelmaterialen. Maar zijn droom is groter. Hij vindt dat ieder mens recht heeft op hoogwaardige hulpmiddelen voor een zo comfortabel, veilig en zelfstandig mogelijk leven. Deze visie slaat aan waardoor bij een bedrijfsoverdracht van ambachtelijke bedrijven die ondernemers hun bedrijf graag onderbrengen onder de Aleidis paraplu. Wouter Matser staat sinds 2021 samen met Maarten aan het roer.

In de daaropvolgende jaren hebben Wouter en Maarten een team van gedreven mensen om zich heen verzameld. In 2024 worden de namen van de bedrijven gelijk getrokken en gaan de klanten daadwerkelijk zaken doen met…. Aleidis.

Drijfveren

Wij maken meedoen vanzelfsprekend. Dat doen wij door producten te leveren waardoor vrijheid en waardigheid voor mensen met een zorgvraag of een beperking vanzelfsprekend wordt. Deze producten leveren wij aan bedrijven en consumenten bij wie ‘betrouwbaarheid’ en ‘betrokkenheid’ voorop staat.

Wij vinden het belangrijk om met onze klanten mee te denken. Wat hebben ze nodig? Welke adviezen kunnen we geven? Welke materialen gaan we inzetten? Wat als standaard niet werkt, wat werkt dan wel? Maatwerk bij een complexe zorgvraag? Wij helpen en denken graag mee. Onze aanpak, dat maakt het verschil: persoonlijk, betrokken, gedreven en toegankelijk. Bij ons blijft het niet bij een idee, de realisatie ervan doen wij ook met alle liefde.  

Onze klanten aan het woord

Welzorg Woning op Maat
Menno Blok

Welzorg Woning op maat

“Sinds 2022 werk ik bij Welzorg. De organisatie werkte al met Q-Netics, onderdeel van Aleidis, en dat bevalt mij ook heel goed! Het ‘waarom’ wordt in een adem genoemd: ‘Iedereen is heel toegankelijk, staan open voor nieuwe ontwikkelingen en oplossingen, het meedenken is heel fijn, het verzinnen van nieuwe producten en oplossingen doet Q-Netics goed, vanuit logistiek is de gedachte alles zo makkelijk mogelijk vervoeren en plaatsen’. ‘Echt ontzorgen’ en dat is heel fijn.  Ik ben ontzettend tevreden. We zoeken elkaar regelmatig op, lopen we door de stand van zaken, of er nog dingen zijn die we kunnen verbeteren.”

Barry Emons
René Jans

Barry Emons

“Er was al een goed contact met Aleidis Geffen, voorheen Hepa Care, voor de matrassen die wij leveren voor de gehandicaptenzorg en ouderen. Nu bellen wij Aleidis voor alle oplossingen die wij hebben waar stoffering voor nodig is. Dat geldt ook voor onze ‘specials’, bijvoorbeeld als wij voor de tentbedden een ander doek nodig hebben naar klantbehoefte. Dat overleggen we dan met Aleidis. We komen er altijd uit met een goede oplossing. Als wij ergens tegen aanlopen, of er gaat iets mis, of er moet met spoed iets worden geleverd; ze staan staat altijd klaar. Flexibel en snel. En de kwaliteit is goed. Maar dat moet altijd goed zijn in de branche waar wij zitten.

Smeets Bouw
Raymond Possen

Smeets Bouw

“Via Woningstichting Servatius zijn wij in contact gekomen met Q-Netics, onderdeel van Aleidis. Voor ons een nieuwe partij, dat was even wennen. Maar het was vanaf de start al direct prettig samenwerken: de afstemming voor het project, het aanleveren van de materialen en afspraken worden nagekomen. Wat ik ook als heel prettig heb ervaren dat Wouter en Alexander met je meedenken, zoals de efficiënte toepassing van de materialen wat de prijs/kwaliteit én het project weer ten goede komt”. “En ik … ik heb mijn bestand verrijkt met een topleverancier voor wat betreft vloerverhogingen.”

Atlas Kidtech
Maarten Breuring

Atlas Kidtech

“Wij zijn al meer dan 20 jaar klant bij Hepa Care, tegenwoordig Aleidis. Wij waren destijds op zoek naar een lokale stoffeerderij waar wij snel en kundig mee kunnen schakelen. Vandaag de dag is de vestiging in Geffen van Aleidis nog steeds een hele fijne partij om mee samen te werken. De flexibiliteit is iets wat ik heel waardevol vind. Het is een kleinschalig bedrijf, de samenwerking intensief. Ik kan iedereen benaderen over een levering of een spoedonderdeel. Als inkoper is prijsniveau belangrijk, maar ik kijk vooral naar langdurige samenwerking en kwaliteit. Dan de prijs. Flexibel, klantgericht en toegankelijk is echt op Aleidis van toepassing.”

background-qs5x.jpg
Marcel Schevers

Sunrise Nederland

“Onze boodschap is ‘Improving People’s Lives’, en dat sluit bij Aleidis heel goed aan. Wij leveren innovatieve, high-end producten op het gebied van mobiliteit, zoals rolstoelen. Aleidis biedt met het Nuage PLS positioneringssysteem iets unieks aan. Uniek als in; Aleidis biedt mensen een zitoplossing om op een comfortabele manier mobiel te blijven. Het helpt mensen om te blijven deelnemen in hun leefomgeving. Het is heel mooi om daaraan mee te werken, samen met Aleidis. Want samenwerken doen we al ruim 10 jaar, naar volle tevredenheid. Mijn wens is vooral dat meer mensen de mogelijkheid krijgen om gebruik te maken van Nuage PLS.”

Smeets Bouw
Raymond Possen

Smeets Bouw

“Via Woningstichting Servatius zijn wij in contact gekomen met Q-Netics. Voor ons een nieuwe partij, dat is even wennen. Maar het was vanaf de start al direct prettig samenwerken: de afstemming voor het project, het aanleveren van de materialen en afspraken worden nagekomen. Wat ik ook als heel prettig heb ervaren dat Wouter en Alexander met je meedenken, zoals de efficiënte toepassing van de materialen wat de prijs/kwaliteit én het project weer ten goede komt”. “En ik … ik heb mijn bestand verrijkt met een topleverancier voor wat betreft vloerverhogingen.”

Atlas Kidtech
Maarten Breuring

Atlas Kidtech

“Wij zijn al meer dan 20 jaar klant bij Hepacare. Wij waren destijds op zoek naar een lokale stoffeerderij waar wij snel en kundig mee kunnen schakelen. Vandaag de dag is Hepacare nog steeds een hele fijne partij om mee samen te werken. De flexibiliteit is iets wat ik heel waardevol vind. Het is een kleinschalig bedrijf, de samenwerking intensief. Prettige en professionele schakelen. Ik kan iedereen van Hepacare benaderen als het gaat om een levering of een spoedonderdeel. Als inkoper is ook het prijsniveau belangrijk. Maar ik kijk vooral naar de langdurige samenwerking en de kwaliteit. Dan de prijs. Flexibel, klantgericht en toegankelijk is echt op Hepacare van toepassing.”

Neem contact op

Wij staan u graag te woord! Vul het formulier in of zie hieronder onze contactgegevens.

Scroll naar boven